Hlavní obsah
Názory a úvahy

Zakažte pobyty se psy. Kdo po nich má spát v posteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik/Freepik

Mají pejskaři právo brát své čtyřnohé mazlíčky s sebou do hotelů a dalších ubytovacích zařízení? Nebo tím omezují ostatní hosty a měli by psy nechat doma nebo v psím hotelu?

Článek

Nedávno jsem vyslechla v kavárně vášnivý rozhovor dvou žen, který nešel neslyšet. Jednalo se pravděpodobně o matku a dceru, které si horlivě vyměňovaly své názory o tom, kdo (ne)má právo ubytovávat se v různých ubytovacích zařízeních. A zásadním tématem byli psi.

Spát v posteli plné chlupů opravdu nechci

Zatímco starší z žen razantně odmítala všechny pejskaře byť i v těch nejlevnějších motelech, mladší žena zase striktně hájila svůj názor, že pokud to majitelé ubytovacích zařízení dovolí, nevidí problém v tom, aby pejskaři brali své věrné kamarády s sebou.

Strhla se poměrně zajímavá debata, která vygradovala tím, že starší žena jako důvod, proč jí ubytování osob se psy vadí, uvedla to, že odmítá spát v posteli, ve které předtím spali psi.

A víš, jak vypadají postele po lidech?

To mladší ženu dost vytočilo a kontrovala, že ona jezdí na dovolenou se svým psem s pelíškem a psa by nikdy v posteli spát nenechala. A pokud to tak jiní pejskaři dělají, nevidí v tom žádný problém – však se přeci povlečení vypere a po psích chlupech nezůstanou ani stopy. Jako argument to však starší ženě nestačilo a trvala si stále na svém. Po nějaké době mladší ženě ujely nervy a obula se do té starší, jestli si umí představit, co vše se v hotelových postelích odehrává, když v nich přespávají lidé. Kolikrát se jim v těch postelích udělalo špatně, kolikrát je pročůraly děti, kolikrát v nich spali lidé, kteří se několik dní nemyli… A to vše pak zůstává v matracích, které na rozdíl od povlečení vyprat nejdou.

Téma, které budí vášně

Na tyto argumenty starší žena jen odvětila slůvkem „fuj“ a přinutila mladší ženu, aby změnily téma, že už se o tom odmítá dál bavit. Mně však jejich slova hrála v mysli ještě nějakou dobu a přemýšlela jsem, zda je opravdu cestování se psy takový problém. Osobně si myslím, že cestování s vychovanými psy, kteří nikoho neomezují svým štěkotem či skákáním, je naprosto v pořádku – však mnozí lidé mají své čtyřnohé parťáky jako nedílnou součást rodiny. Někteří si s nimi dokonce nahrazují děti, které třeba nemohou mít, nebo zesnulé partnery. Tak proč jim bránit ve štěstí a upírat možnost trávit dovolenou společně…

Ale jak vidno, názory se na toto téma různí. A jaký je ten váš? Vadí vám, že lidé cestují se psy? Nebo se řadíte mezi ty, kteří si bez svého čtyřnohého parťáka neumí dovolenou představit?

Anketa

Vadí vám, že majitelé ubytovacích zařízení umožňují pobyt psů?
Ano, vadí mi to. Do takových ubytovacích zařízení zásadně nejezdím.
19,6 %
Ano, vadí mi to, ale neomezuje mě to při výběru ubytovacího zařízení.
4,7 %
Nevadí mi to.
17,9 %
Vítám to, sám/sama cestuji se psem.
57,8 %
Celkem hlasovalo 2172 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz