Hlavní obsah
Cestování

Neznámá místa Prahy: Dvacet tipů, kam se v Praze vydat za netradiční krásou bez turistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Praha je stále magické město, i když to už tak na první pohled nemusí vypadat. Všude je plno turistů a obchodů se suvenýry, kterým je potřeba se vyhnout. Existují však místa, která nejsou tak turisticky navštěvovaná a přesto stojí za to je vidět.

Článek

Nádherné místo v centru Prahy, kde se netísní davy turistů? Žádný problém. Takových má Praha velké množství. A my jsme vám jich představili již dvacet. V tomto shrnujícím článků vám taková místa znovu připomeneme, protože každé z míst má svého genia loci. Pokud jste milovníky historie, Prahy, nebo jen chcete uniknout shonu turistů v hlavním městě, jsou tato místa jako stvořená právě pro vás.

Zatím jsme se zaměřovali nejvíce na místa, která leží v samém srdci Prahy. Přesto jako by unikala naší pozornosti, schovávala se za ruch velkoměsta, či snad ani nechtěla být nalezena. Praha je však takovým míst plná, proto rozhodně nekončíme.

V naší anketě můžete hlasovat o tom, jaké místo z námi doporučovaných máte nejraději, které se vám líbí, nebo kam byste se rádi podívali. My budeme dále pravidelně uveřejňovat zajímavá místa, která stojí za návštěvu. Budeme rádi i za vaše tipy, pokud o nějakém dalším místě víte a třeba uniklo naší pozornosti.

Níže naleznete 20 tipů na netradiční místa, která jsme vám v roce 2023 představili:

6. Zrušené železniční stanice Královské Vinohrady a Vyšehrad

17. Kostel panny Marie Sněžné a Františkánská zahrada

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz